18 ℃

Snackoorlog laait op door krokodel

De ruzie in de snackwereld is opnieuw opgelaaid, na de presentatie van de krokodel. De Amsterdamse chefkok Guillaume de Beer zegt de nieuwe snack te hebben bedacht, maar snackliefhebber Marcel Vot vindt dat de krokodel wel heel erg lijkt op zijn friket.

krokodelChefkok Guillaume de Beer kreeg met zijn krokodel volop aandacht in de media. Onder meer De Telegraaf besteedde een hele pagina aan de nieuwe snack.

De krokodel is een combinatie van een kroket en frikandel. De snack ziet eruit als een kroket, maar is gevuld met frikandelragout. De Beer werd bij de ontwikkeling van de krokodel geïnspireerd door frikandelfans Jeroen Balkenende en Freek Haverman.

Snackliefhebber Marcel Vot meent dat de Amsterdamse chefkok er met zijn uitvinding vandoor is gegaan. “Ik experimenteer dagelijks met mijn frituurpan”, briest Vot. “Al drie jaar geleden ontwikkelde ik per ongeluk de friket, een frikandel gevuld met kroketragout. Eigenlijk precies het omgekeerde van een krokodel.”

Vot eist dat Guillaume de Beer onmiddellijk stopt met de verkoop van de krokodel. “Dit is puur jatwerk”, moppert hij. “Straks gaat er ook nog iemand vandoor met mijn frydmêt, dunne gefrituurde aardappelstengels met mayonaise.”

 
Deel dit artikel: