Snackbarhouder scoort met ‘coronaballetjes’

Foto: DanVostok / StudioPortoSabbia / Shutterstock.com

“Ik had nooit verwacht dat het zo’n succes zou worden”, zegt snackbarhouder Jeffrey Friks. Zijn ‘coronaballen’ begonnen als een grap, maar inmiddels is de populaire snack niet aan te slepen.

Jeffrey ontwikkelt graag nieuwe snacks. Vorige week liet hij zich inspireren door het coronavirus. De coronaballetjes zijn gemaakt van rundergehakt en zien er precies uit als een virusdeeltje. Je eet ze met een beetje mosterd of mayonaise.

Voor de snackbar staan lange rijen van klanten die wachten op een portie coronaballetjes. “Ik krijg zo veel leuke reacties”, zegt Jeffrey trots. Het is natuurlijk ook een superidee, een snack gebaseerd op het coronavirus.”

Toch is niet iedereen positief. Jeffrey ontving ook reacties van mensen die de coronaballetjes ongepast vinden. “Ach ja, zeikerds hou je toch”, zegt hij nuchter. “Mensen moeten er gewoon even aan wennen. Ze hadden ook commentaar toen ik met het patatje alzheimer kwam. En daar hoor je nu niemand meer over.”