18 ℃

Snackbar Willem gaat beademingsapparatuur maken

Foto: Antonio diaz / Shutterstock.com

Steeds meer bedrijven gaan tijdelijk beademingsapparatuur maken om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Door het coronavirus is wereldwijd een tekort ontstaan aan beademingsapparaten. Onder meer Dyson, General Motors en Snackbar Willem springen bij.

In de vitrine van Snackbar Willem liggen de eerste onderdelen inmiddels naast de frikandellen en de kipkorns. “Ik vind dat alle bedrijven hun verantwoordelijkheid moeten nemen”, zegt eigenaar Willem Huifman. “De omschakeling van snacks naar beademingsapparatuur is groot, maar samen met mijn team kunnen we dit.”

Willem hoopt volgende week de eerste beademingsapparaten te kunnen leveren aan de ziekenhuizen. “Het gaat om een zelfgemaakt ontwerp, dat momenteel ter goedkeuring ligt bij de autoriteiten”, legt hij uit. “De bedoeling is dat we dagelijks vier á vijf beademingsapparaten in onze snackbar produceren. Daarnaast kunnen we natuurlijk een stukje catering voor onze rekening nemen. Coronapatiënten hebben namelijk niet alleen ademhalingsproblemen, maar ook gewoon trek.”

 
Deel dit artikel: