18 ℃

Bah! Snackbar maakt kroket met bitterbalvulling

Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Snackbars verzinnen tegenwoordig de gekste dingen om op te vallen. Naast de traditionele kroket kennen we al de variant met kaas, garnaal en zelfs met geitenkaas. Maar de heren van snackbar De Smulkeizer gaan nog een stapje verder. Deze week kwam de snackbar met een kroket met bitterbalvulling.

De “balket”, zoals de nieuwe snack heet, lijkt van buiten precies op een normale kroket. Maar van binnen zit de balket boordevol bitterballen. Op Instagram noemt De Smulkeizer de bizarre snack een ‘guilty pleasure’. “Veel snackliefhebbers houden van kroketten én van bitterballen. Toen dacht ik: wat als we die eens combineren?”, aldus eigenaar John Blahm.

Niet iedereen is enthousiast over de vreemde snack. “Mijn eerste was: gadverdamme”, zegt foodblogger Jeanette Plinkers. “Ik weet niet waar precies de grens ligt, maar ik vind dat je dit geen kroket mag noemen. “Misschien is het stiekem wel heel lekker, maar noem het geen kroket. Klanten kunnen zich behoorlijk bedonderd voelen als ze in hun kroket ineens bitterballen aantreffen.”

 
Deel dit artikel: