21 ℃

Smartphone krijgt nieuwe spelletjes voor achter het stuur

Foto: LittlePigPower / Maximilian Laschon / Shutterstock.com

Automobilisten spelen steeds vaker met hun telefoon tijdens het rijden. De Nederlandse gameproducent Roadwin speelt in op die trend. Het bedrijf lanceert vandaag 16 nieuwe spellen voor achter het stuur.

Het spelen van games tijdens het rijden wordt steeds populairder. Volgens onderzoeksbureau SWOV speelt ruim 8 procent van de automobilisten graag een spelletje tijdens het rijden. Twee jaar geleden was dat nog maar 3 procent. De kans op een ongeluk is erg groot, daarom zijn er voor Android en iPhone nu 16 spellen die speciaal voor tijdens het autorijden zijn ontworpen.

“Als een bestuurder drie seconden niet naar de weg kijkt, is zijn auto met een snelheid van 100 kilometer per uur toch al zo’n 83 meter verder. Een recept voor ongelukken als je dan met je telefoon bezig bent”, zegt game-ontwikkelaar Björn Luchtegaard. “Daarom komen wij met games waarbij je zo min mogelijk naar het scherm hoeft te kijken.”

Volgens Luchtegaard spelen de games in op de behoefte van de automobilist: “Officieel mag het natuurlijk niet, maar veel bestuurders spelen tijdens het rijden toch graag een spelletje. Zelf zit ik elke dag 25 minuten in de auto. Ik moet er niet aan denken dat ik in die tijd niet kan gamen. Dan liever dood.”

 
Deel dit artikel: