16 ℃

Slimme truc voorkomt dat uw kat de kerstboom omtrekt

Foto: Ittidech / Pixel-Shot / Shutterstock.com

Het is een bekend probleem van kattenbezitters: nog vóór Kerst heeft uw huisdier de boom al vernield. Dankzij een slimme truc is dat nu verleden tijd.

“Ik krijg rond Kerst veel vragen van kattenbezitters. Katten spelen helaas graag met de kerstboom en het gebeurt regelmatig dat de boom wordt omgetrokken. Toch is het niet moeilijk om uw kerstboom te beschermen”, zegt kattendeskundige Joop Vlettekamp.

“Als een kat bij de kerstboom kan, ontstaan al gauw problemen”, weet Vlettekamp. “Daarom is het raadzaam om de bewegingsvrijheid van de kat te beperken. In de meeste dierenspeciaalzaken zijn plastic boxjes te koop, waarin uw kat kan verblijven zolang de kerstboom staat. De box heeft een afsluitbaar deurtje, waardoor uw kat onmogelijk bij de boom kan komen.”

Vlettekamp adviseert kattenbezitters om de kat gedurende de maanden december en januari in het boxje te laten: “U kunt dan lang van uw kerstboom genieten. Is uw kat toch nog vervelend, dan kunt u het boxje even onderdompelen in een bad met koud kraanwater.”

 
Deel dit artikel: