Slimme meters blijken slimmer dan gehoopt: miljoenen meters halen nu al bachelor

Slimme meters blijken slimmer dan gehoopt: miljoenen meters halen nu al bachelor
??????????

ROTTERDAM - Netbeheerders moeten de komende jaren maar liefst 2,5 miljoen slimme meters vervangen. Dat komt doordat slimme meters veel slimmer zijn dan vooraf werd gedacht. De tegenvaller gaat de netbeheerders tientallen miljoenen kosten.

Stedin-medewerker Desmond Bakvis legt uit: “Onze slimme meters zijn dusdanig slim dat zo’n 2,5 miljoen van hen de komende tijd hun HBO-opleiding willen afronden. Veel meters hebben al een bachelor en sommige zijn bezig met hun master. De meters zijn oorspronkelijk ontworpen om zelf meterstanden door te geven, maar dat bleek te weinig uitdaging.”

Slimme meter Eugénie: “Wij hangen meestal een beetje in een meterkast en doordat we studeren, krijgen we ook mee wat er in de buitenwereld allemaal omgaat. Ik wil mijn talenten benutten en vind het zonde om met mijn opleiding alleen maar simpele getallen door te geven. Zelf zou ik bijvoorbeeld best een bestuursfunctie van 32 uur zien zitten. En dan lekker op woensdag gaan lunchen of op vrijdagmiddag een hightea met andere slimme meters. Heerlijk lijkt me dat.”

Netbeheerders gaan 2,5 miljoen slimme meters vervangen, maar elektromonteur Bakvis vraagt zich af of dat een oplossing is: “Ik vrees dat de nieuwe meters zich toch weer gaan ontwikkelen. Als we dit probleem voorgoed willen oplossen, moeten we terug naar domme meters zonder ambitie.”

 
Deel dit artikel: