21 ℃

Slim! Restaurant vindt trucje waardoor gasten zich toch nog kunnen laten besmetten

Foto: Sandra Fauconnier / Wiki Commons CC / https://nl.wikipedia.org/wiki/Joelia#/media/Bestand:Restaurant_Joelia_in_Rotterdam.jpg

Door de sluiting van de horeca is het sinds donderdag heel moeilijk om in een restaurant besmet te worden met het coronavirus. Maar voor wie bereid is om naar Rotterdam te komen, zijn er toch nog mogelijkheden.

Net als alle andere restaurants dreigde ook voor het Rotterdamse restaurant Joelia een sluiting. Maar chef-kok Mario Ridder vond een slimme manier om het virus toch via zijn restaurant te kunnen verspreiden.

Voor een tientje extra kunnen gasten zich laten registreren in het erboven gelegen Hilton Hotel. Als hotelgasten mogen ze toch aanschuiven in restaurant Joelia om virussen met elkaar uit te wisselen. “Dit valt binnen de regels. Als je hotelgast bent, mag je gebruikmaken van de faciliteiten van het hotel. Dus ook van het restaurant dat een entree via de lobby heeft”, zegt chef-kok Mario Ridder.

Andere restaurants overwegen hetzelfde trucje in te zetten. “Als horecabranche lopen we voorop met het verzinnen van slimme manieren om steeds weer het randje op te zoeken”, zegt horeca-ondernemer Ron Stampert. “Die horecasluiting is leuk bedacht, maar in de praktijk werkt het niet. Je voorkomt misschien dat de hele zorgsector overbelast raakt en duizenden levensreddende behandelingen niet kunnen plaatsvinden, maar intussen zitten wij wel met lege tafeltjes. Dan vraag ik me af: wat is nou belangrijker?”

 
Deel dit artikel: