12 ℃

Slechtziende vrijwilligers gezocht voor amateurcursus ooglaseren

Foto: Asukanda / Krakenimages.com / Shutterstock.com

Wie een normale behandeling te duur vindt, kan nu gratis een ooglaserbehandeling laten doen. Aankomende maand gaat de cursus ‘Ooglaseren voor Amateurs’ van start. Er is nog plek voor enkele slechtziende vrijwilligers.

De cursus vindt plaats in het voormalige streekziekenhuis van Aalten. “Er zijn zo veel mensen die een keer een oog willen laseren. Vorige week is de inschrijving gestart en met ruim 200 aanmeldingen kan met recht worden gesproken van een succes”, zegt initiatiefnemer Jan Kijk-in-de-Vegte. In slechts drie lessen van een uur doet de cursist de benodigde theorie- en praktijkervaring op. Daarna ontvangen de cursisten een certificaat van deelname.

Vanwege het grote aantal aanmeldingen is de organisatie nog op zoek naar mensen die hun ogen willen laten laseren. Kijk-in-de-Vegte: “Wie een gratis behandeling wil, kan nog bij ons terecht. Mensen hoeven niet bang te zijn dat het mislukt. Als de behandeling niet naar volledige tevredenheid is uitgevoerd, kan een herstelbehandeling worden geregeld. Ook daarvoor hebben we een heel team van amateurs klaarstaan.”

 
Deel dit artikel: