21 ℃

De slag om Mosul… welke gevolgen zijn er voor u?

Het Iraakse leger is samen met zijn bondgenoten begonnen aan de aanval op de stad Mosul. Gepoogd wordt om de stad te heroveren op terreurgroep IS. Welke gevolgen heeft het offensief voor u? Dit zijn de antwoorden op de meest gestelde vragen.

oorlog-syrie-leger-soldaat-terroristPetra (42): “Mijn puberdochter is geradicaliseerd. Moet ik me zorgen maken?”

Als uw dochter momenteel in Mosul verblijft, is het verstandig als zij een veilig heenkomen zoekt. Sowieso is een geradicaliseerde dochter reden om haar de komende tijd extra in de gaten te houden. Vaak is het slechts een fase die nou eenmaal hoort bij de pubertijd.

Willem (58): “Ik woon in Winschoten. Wat gaan wij hier merken van het offensief in Mosul?”

In het conflict tussen het Irakese leger en terreurgroep IS is Winschoten tot nu toe redelijk buiten schot gebleven. De verwachting is dat dat zo blijft. Wel kunt u met het offensief in Mosul worden geconfronteerd via beelden op televisie. Houd daar rekening mee.

Mohamed (14): “Mijn vader zegt dat de strijders van IS de slechteriken zijn. Maar is dat wel zo?”

Wat goed dat jullie er thuis over praten! Je vader heeft helemaal gelijk. Islamitische Staat heeft in de afgelopen jaren heel veel nare dingen gedaan. Daardoor vinden de meeste mensen hun strijders niet aardig. Heb je vriendjes in Mosul?

 
Deel dit artikel: