19 ℃

Slachtoffers toeslagenaffaire: “Het hele land moet kapot”

Foto: Viachaslau Govorkov / Shutterstock.com

Tachtig gedupeerden van de toeslagenaffaire doen aangifte tegen premier Rutte. Het kabinet is door de affaire al gevallen, maar dat is voor de slachtoffers niet genoeg. “Het hele land moet kapot”, aldus een van de gedupeerden.

Het kabinet moest door de toeslagenaffaire diep door het stof, maar de slachtoffers slepen demissionair premier Rutte nu ook persoonlijk voor de rechter. “Het gaan wat mij betreft al lang niet meer over het onrecht wat ons is aangedaan. Er komt ook een stukje wraak bij kijken”, aldus de gedupeerde Brigitte Klinsch (38). “Het is mooi dat Nederland door deze hele toestand zonder regering zit, midden in een pandemie. Maar als het aan mij ligt, is dit pas het begin.”

“We krijgen al een ruimhartige schadevergoeding. Samen met een team van juristen kijken we wat er nog meer te halen valt”, aldus mevrouw Klinsch. “U moet niet verbaasd zijn als de kinderopvangtoeslagaffaire het einde betekent van het Koninkrijk der Nederlanden zoals we dat kennen. Het gaat om een stukje genoegdoening. Ik worstel nog dagelijks met intense haat richting de overheid. Pas als Nederland straks is gereduceerd tot een uitgestorven, smeulende vlakte kan ik deze kwestie misschien een keer achter mij laten.”

 
Deel dit artikel: