19 ℃

Slachterij Gosschalk wil door met aanpak stikstofproblematiek

Foto: Aleksandar Malivuk / Shutterstock.com

De in opspraak geraakte slachterij Gosschalk wil de aanpak van de stikstofproblematiek zo snel mogelijk hervatten. Het bedrijf zet zich al jaren in tegen de veroorzakers van het stikstofprobleem, maar moest daarmee stoppen door een meningsverschil over de regels.

De veestapel in ons land zorgt voor een enorme uitstoot van stikstof, die schadelijk is voor de leefomgeving. “De overheid moet zich afvragen wie die stikstof nou werkelijk uitstoot. Wij hadden al heel vroeg in de gaten dat het probleem niet ligt bij de boer, maar bij de koeien en varkens. Zodra je die vervuilende rotbeesten allemaal de keel doorsnijdt, stopt hun uitstoot”, aldus een medewerker van de slachterij.

“Er wordt veel gesproken over stikstof, maar wij zijn het enige bedrijf dat er daadwerkelijk iets tegen doet”, zegt het milieuvriendelijke bedrijf. “Wij houden het vee zelf verantwoordelijk. In de afgelopen jaren hebben wij al honderdduizenden varkens en koeien hard gestraft, maar ze blijven naar ons toe komen. Ons werk is dus nog lang niet af.”

 
Deel dit artikel: