26 ℃

Sjaak Rijke krijgt boete wegens sluikreclame

Het Commissariaat voor de Media heeft Sjaak Rijke beboet wegens het maken van sluikreclame. Direct na zijn bevrijding werden beelden verspreid van Rijke, terwijl hij een maaltijd genoot. Op die beelden was een flesje tabasco herkenbaar in beeld. Dat mag niet.

sjaakrijke2Sjaak Rijke werd bijna vier jaar in Mali gegijzeld door terroristen. Uiteindelijk werd hij door Franse elitetroepen bevrijd. De beelden zijn gemaakt in het kamp van het Franse leger, vlakbij de plaats waar Rijke werd vastgehouden. Duidelijk te zien is het rode dopje van een flesje tabasco, van het merk McIlhenny & Co.

Het Commissariaat acht sluikreclame bewezen. “De heer Rijke wist dat zijn bevrijding veel aandacht in de media teweeg zou brengen. Hij heeft daar op slinkse wijze misbruik van gemaakt door reclame te maken voor tabasco”, zegt mediacommissaris Fred Duchattel.

Rijke moet een boete betalen van 35.000 euro, of een celstraf uitzitten van drie maanden. “Maar dat laatste zal hij waarschijnlijk niet willen”, denkt Duchattel.

 
Deel dit artikel: