16 ℃

Situatie Ajax volledig genegeerd in verkiezingsprogramma Omtzigt

Situatie Ajax volledig genegeerd in verkiezingsprogramma Omtzigt
Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Partijleider Pieter Omtzigt heeft het verkiezingsprogramma van Nieuw Sociaal Contract (NSC) gepresenteerd. In het programma van de nieuwe partij wordt met geen woord gesproken over hoe de toenemende problemen bij Ajax zullen worden opgelost.

Dit seizoen kent Ajax de slechtste seizoensstart in de geschiedenis van de club. De Amsterdamse club is na de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht afgelopen weekend op de op één na laatste plaats in de eredivisie terechtgekomen. Waar de club zelf met het ontslag van trainer Maurice Steijn als maatregel is gekomen, blijft NSC volledig inactief. Terwijl politieke partijen vaak beweren oplossingen te hebben voor diverse maatschappelijke problemen, heeft deze nieuwe partij blijkbaar geen enkel plan om de recente tegenvallende prestaties van de club uit Amsterdam aan te pakken.

Ajax-supporter Arend Hardkuiken (39): “In plaats van het geven van subsidies aan Ajax om talentvolle spelers aan te trekken, hebben ze bij Nieuw Sociaal Contract alleen maar aandacht voor zogenaamd ‘belangrijkere’ zaken zoals gezondheidszorg, onderwijs en economische hervormingen. Of iemand daar ooit beter van is geworden.”

“Is het te veel gevraagd om op zijn minst een paragraaf over Ajax in hun verkiezingsprogramma te verwachten?”, vraagt de gefrustreerde fan. “Het lijkt erop dat Omtzigt zich meer zorgen maakt over de inkomensongelijkheid dan over de doelpuntongelijkheid op het veld.”

 
Deel dit artikel: