18 ℃

Sinterklaasviering Kamerleden afgelast: “Niet het juiste moment”

Sinterklaasviering Kamerleden afgelast: “Niet het juiste moment”
Foto: YT CC

DEN HAAG - De Sinterklaasviering voor leden van de Tweede Kamer, die dinsdag zou plaatsvinden, gaat niet door. Meerdere partijen hebben aangegeven een Sinterklaasviering ongepast te vinden zolang de formatiegesprekken niet zijn afgerond.

Onder meer Tjeerd de Groot (D66) en Hilde Palland (CDA) hadden bij Kamervoorzitter Vera Bergkamp het verzoek neergelegd om de Sinterklaasviering af te gelasten. “Zo vlak na de verkiezingen is de sfeer in de Kamer allesbehalve gezellig. Verschillende Kamerleden geven elkaar liever een kopstoot dan een cadeautje. Dit lijkt me dan ook niet het juiste moment voor een feestje”, aldus De Groot.

Ook NSC-partijleider Pieter Omtzigt noemt de timing dit jaar ongelukkig: “De prioriteit zou op dit moment moeten liggen bij de formatie, niet bij pakjesavond”, zegt Omtzigt. “We zijn druk in overleg over de vraag wie met wie wil regeren. Als we elkaar nu cadeaus gaan geven, zou dat totaal verkeerd kunnen worden opgevat.”

Sommige vertrekkende Kamerleden vinden het jammer dat de viering niet doorgaat. “Het zou voor mij de laatste Sinterklaasviering in de Tweede Kamer zijn geweest, maar die gaat dus niet door. Ja, dat vind ik jammer. Het is toch een traditie en daar moet je niet te veel mee rommelen, vind ik”, aldus Bij1-Kamerlid Sylvana Simons.

 
Deel dit artikel: