13 ℃

Sinterklaasliefhebbers boos over naam nieuwe coronavariant: “Helemaal niets rijmt op omicron”

Foto: Kjetil Kolbjornsrud / phBodrova / Shutterstock.com

Liefhebbers van het Sinterklaasfeest zijn ontevreden over de naam van de nieuwe coronavariant. Volgens hen is het wederom een slinkse streek van de kerstlobby om zo kort voor 5 december met een onrijmbare naam op de proppen te komen.

Albert Mollema, generaal-secretaris van het Sinterklaasgenootschap, is op zijn zachtst gezegd ‘not-amused’ met de naam van de nieuwe coronavariant die momenteel de wereld verovert: “Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat precies een week voordat we in Nederland pakjesavond vieren een naam wordt bedacht die geen enkele rijmmogelijkheid heeft? Ik kan niet anders dan vermoeden dat het schertsfiguur uit de Noordpool daar mede verantwoordelijkheid voor is.”

Mollema roept alle Nederlanders dan ook op om de nieuwe naam van het virus te boycotten: “Wat is er mis met zijn oorspronkelijke naam B1.1.529? Dat is toch een prima naam voor een variant? Ook heerlijk voor een actueel sinterklaasgedicht. De variatie op negen is eindeloos: zegen, verlegen, gekregen, motregen en ga zo maar door. Alle mogelijkheden voor een oer-Hollands sinterklaasgedicht.”

 
Deel dit artikel: