17 ℃

Sinterklaasintocht nu al verpest voor Emma (5)

Foto: Bilanol / Shutterstock.com

Sinterklaas komt pas zaterdag aan in Nederland, maar voor de 5-jarige Emma Jolkiers hoeft het al niet meer. Tegenstanders van roetveegpiet hebben het sinterklaasfeest definitief voor haar verpest.

Emma had zich verheugd op het Sinterklaasjournaal van omroep NTR. Maar omdat daarin uitsluitend roetveegpieten te zien zijn, komen tegenstanders van roetveegpiet met een alternatief sinterklaasjournaal. In het sinterklaasjournaal van Stichting De Nationale Sint zijn wél zwarte pieten te zien. “Emma begreep er helemaal niets meer van. En zo’n kind gaat dan vragen stellen hè”, zegt Emma’s moeder Patricia.

“Twéé sinterklaasjournaals, met elk een totaal andere verhaallijn, dat is aan een kind niet uit te leggen”, zucht Emma’s moeder. “Emma kwam met zeer kritische vragen. Waarom heeft Sinterklaas twee journaals? Waarom heeft de ene Sinterklaas wél zwarte pieten en de andere niet? Toen heb ik alles moeten vertellen.”

Nu Emma weet dat Sinterklaas niet bestaat, is voor haar de lol er af. “We zouden samen naar de intocht gaan, maar nu heeft Emma daar geen zin meer in. Dat begrijp ik wel”, zegt haar moeder. “Ik vind het heel jammer dat Stichting De Nationale Sint het feest voor haar heeft verpest. Wanneer houdt die flauwigheid eens op, vraag ik me af. Straks komen ze nog met een eigen intocht.”

 
Deel dit artikel: