Sinterklaas woedend vertrokken naar Spanje

Foto: Hans Slegers / Fotografiecor.nl / Shutterstock.com

Vrijdagnacht is Sinterklaas vertrokken naar Spanje. Dit ging niet stilletjes, getuigen hoorden hem vloeken en tieren. Wij konden nog net enkele vragen stellen, ook al had de Sint daar weinig trek in. Wij vroegen naar de reden van zijn boze vertrek.

“Als je aankomt, dan staan die snertkinderen vooraan en weten ze je te vinden. Dan weten ze dat er wat te halen valt.  Maar hebben ze de buit binnen, dan hoor je niets meer van ze. Geen dankbaarheid, geen uittocht, niets! Ik kan verrekken, wat hen betreft!”

De beledigde Sint is buitengewoon kwaad. “Die verwende klotekinderen vinden alles tegenwoordig maar vanzelfsprekend. Ze staan er niet bij stil dat ik me het hele jaar werkelijk uit de naad werk om al hun doorgemailde eisenlijstjes te verwezenlijken”, moppert de Sint. “Eisenlijstjes ja. Een verlanglijstje is het allang niet meer. Op pakjesavond zelf storten ze zich op de buit. Na 15 minuten is zo’n hele stapel cadeautjes uitgepakt en gaan ze door de ballotagecommissie: of Sint wel aan hun eisen heeft voldaan. Fatsoenlijk uitzwaaien is er niet bij.” Hij keert zich om een roept in het niets: “KLOTEKINDEREN!!!!”

De Sint stapt aan boord van Pakjesboot 12 en wij weten niet zo goed of we nu moeten zwaaien of niet. Als we toch maar besluiten dat te doen,  krijgen we een middelvinger terug. Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar.

 
Deel dit artikel: