Sinterklaas woedend: de ene na de andere afspraak afgezegd

Foto: PhoTonie / Shutterstock.com

Vanwege de gedeeltelijke lockdown hebben veel gezinnen en bedrijven besloten het Sinterklaasfeest dit jaar klein te houden. Daardoor zegde de één na de ander de afspraak met Sinterklaas af en werd de bomvolle agenda van de goedheiligman steeds leger.

“Asociaal”, noemt de Sint het gedrag. “Ze laten me kilometers varen om ze een bezoekje te brengen. Voor míjn verjaardag, notabene, want zelf nemen ze niet de moeite om richting de jarige te gaan. En nu zegt iedereen last minute af en ben ik dus voor Jan met de korte achternaam helemaal hierheen afgereisd.”

Het begon al met de traditionele intocht: “Als een soort misdadiger werd ik in het geheim afgevoerd naar een geheime schuilplaats.”

De cadeautjes mag hij vanavond wel afleveren: “Gewoon voor de deur, in zakken. En dan aanbellen of bonzen en wegwezen, want het moet allemaal heel coronaproef. Alsof ik een melaatse ben.”

Of hij volgend jaar nog de moeite neemt om naar Nederland af te reizen, daar is Sinterklaas nog niet zeker van. Maandag reist hij, naar eigen zeggen ‘godzijdank’, weer af naar Spanje. “Dat was dan het sobere feest van 2021. Ik hoop dat er veel verwende klotekinderen in tranen zijn, want denk maar niet dat ik me stipt aan hun eisenlijstjes heb gehouden.”