18 ℃

Sinterklaas tevreden over intocht maar miste wel de rookbommen, relletjes en scheldpartijen

Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

De landelijke intocht van Sinterklaas verliep zaterdagmiddag vlekkeloos. De goedheiligman is dan ook tevreden, hoewel hij de ophef rond de intocht na twee coronajaren wel begint te missen.

“Het was een mooi feestje”, begon de Sint vandaag zijn persconferentie over de intocht. “Maar ik kan niet ontkennen dat ik de spanning van een stad vol lieve kinderen en boze volwassenen wel begin te missen. Een stoet van kinderen met ingestudeerde trucjes en wereldvreemde burgemeesters die langs mijn tijdelijke kantoor in Paleis Soestdijk paraderen is natuurlijk alleraardigst, maar het kan natuurlijk niet op tegen de geur van rookbommen en door de ME opgezette barricades.”

Dit antwoord verraste de toegestroomde journalisten. Iedereen ging er van uit dat de Sint de opstootjes rond de intocht altijd afschuwelijk vond. Niets blijkt minder waar: “Boze en schreeuwende volwassen geven mijn feest juist extra urgentie. Het geeft een diepte aan het Sinterklaasfeest waarvan ik nooit had durven dromen. Rookbommen, relletjes, scheldpartijen, haat en onbegrip. Het geeft aan dat de boodschap van het kinderfeest dat mijn naam draagt dringender is dan ooit: word nooit volwassen.”

 
Deel dit artikel: