19 ℃

Sinterklaas ondergedoken na moordoproep

De actiegroep De Grauwe Eeuw wordt verdacht van het oproepen tot moord op Sinterklaas. Verdachte Michael van Zeijl zou via sociale media hebben opgeroepen de Goedheiligman om het leven te brengen. In verband hiermee is Sinterklaas voorlopig ondergedoken.

Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

De Grauwe Eeuw is fel tegen Zwarte Piet, die volgens de actiegroep een racistisch symbool is uit het koloniale verleden. Vorig najaar schreef Michael Van Zeijl op Facebook (inclusief taalfouten): “Zit niks anders op.. we moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten. Dubbele prijs als het tijdens de Nationale intocht is zodat alle kinderen getuigen ervan zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedenkt zitten.”

Sinterklaas is geschrokken van de moordoproep. Hij zou voorlopig zijn ondergedoken in een ander land. Welk land dat is wil de Sint om veiligheidsredenen niet zeggen. Volgens bronnen zou Sinterklaas ergens in Zuid-Europa verblijven. Of, en zo ja wanneer, Sinterklaas weer naar Nederland komt is niet duidelijk. Vermoed wordt dat hij zich in ieder geval tot half november niet in ons land laat zien.

 
Deel dit artikel: