19 ℃

Sinterklaas kwaad: “Geen toeval dat vaccin pas na 5 december beschikbaar is”

Foto: Hans Slegers / Vladimir Hodac / Shutterstock.com

Sinterklaas is ontstemd over de plannen om pas vanaf half december coronavaccins te verspreiden. Volgens hem is het geen toeval dat een vaccin pas na 5 december wereldwijd beschikbaar is. “De mondiale kerstlobby heeft weer een manier gevonden om het sinterklaasfeest in de wielen te rijden”, aldus de Sint.

De vaccins tegen corona zijn niet te stoppen. Bijna dagelijks komt er goed nieuws vanuit farmaceutische bedrijven. De testen die wereldwijd worden uitgevoerd, maken duidelijk dat verschillende vaccins uitermate effectief zijn tegen coronapandemie. Iedereen lijkt tevreden, behalve Sinterklaas.

Sinterklaas ziet in de tijdlijn van het vaccin namelijk een kerstcomplot: “Al maanden hoor ik dat het vaccin eraan zit te komen. En al even zoveel maanden word ik aan het lijntje gehouden. Van mijn KGB-Piet hoor ik dat de Kerstman bij elk overleg wordt uitgenodigd, terwijl ik overal buiten word gehouden. Het lijkt me dan ook geen toeval dat het vaccin precies tussen 5 december en 24 december wordt uitgerold. Alsof de Kerstman zelf met zijn kitschslee de vaccins rondbrengt. Schei uit. Dit is gewoon de zoveelste poging om het sinterklaasfeest kapot te maken.”

 
Deel dit artikel: