16 ℃

Sinterklaas draagt niet-reanimeren-armbandje

Foto: Harry Wedzinga / Shutterstock.com

Wie tijdens de intocht van Sinterklaas goed heeft opgelet, heeft het al gezien. Sinterklaas draagt aan zijn rechterpols een niet-reanimeren-armband. Met het armbandje geeft Sinterklaas aan dat hij – mocht er iets gebeuren – niet gereanimeerd wil worden.

Sinterklaas-woordvoerder Jan Vergoor wil zich in verband met de privacy niet teveel over het onderwerp uitlaten. Toch vertelt hij dat Sinterklaas het wel mooi geweest vindt. “Sint Nicolaas kampt al jaren met de aftakeling waar iedere oudere vroeg of laat mee te maken krijgt. Hij heeft het nog relatief laat”, aldus de zegsman.

Ook het werk van de Sint, met een paard op het dak, is niet zonder risico. “Dit werk in combinatie met zijn ouderdom moet een keer misgaan. Maar naast de risico’s van zijn vak is Sinterklaas simpelweg op een acceptabele leeftijd om dood te gaan. Zoals zoveel ouderen, overigens.”

“Het is niet dat Sinterklaas echt levensmoe is, maar oud worden is gewoon niet leuk”, vervolgt Vergoor. “Al zijn familieleden zijn al jaren dood. Als er iets gebeurt, een hartstilstand of zo, dan wil hij niet meer geholpen worden. Sint Nicolaas is daar heel stellig in: hij wil niet nog 150 jaar als een kasplantje verder moeten.”

 
Deel dit artikel: