21 ℃

“Sinds de bevalling wil ik niet meer met haar vrijen”

“De meest afschuwelijke gebeurtenis in mijn leven.” Zo noemt Bart Nijvers de geboorte van zijn eerste kind. “Er was overal bloed. Haar schoot is volledig vernield. Ik moet er niet aan denken om ooit nog met deze vrouw te vrijen”, zegt hij met een vies gezicht.

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Zijn vrouw Jolanda (29) beviel enkele maanden geleden van een gezonde zoon. “Ik was nog nooit bij een bevalling geweest”, vertelt Bart (33). “Ik wist niet wat ik zag, toen dat babyhoofdje Jolanda’s onderkant uiteen beukte. Bij zes centimeter ontsluiting moest ik overgeven. Het was verschrikkelijk.”

Gynaecoloog Barbara Kleistermann begrijpt Bart’s trauma. “Een bevalling maakt een vrouw ‘daar’ niet bepaald aantrekkelijker. Er moet toch bijna vier kilo kind doorheen. Meestal blijft er dan niet veel van over”, zegt de arts. “Soms kunnen we nog wel wat repareren, maar meestal is het onherstelbaar beschadigd. Ik kan me voorstellen dat je daar als man niet meer in wil roeren.”

Sinds de bevalling hebben Bart en Jolanda niet meer gevreeën. “Niet met elkaar, nee”, corrigeert Bart. “Ik krijg dat beeld niet meer uit mijn hoofd. Vroeger was Jolanda daar mooi gevormd. Nu lijkt het op een willekeurig ensemble van gecentrifugeerde rosbief. Nee, bedankt.”

 
Deel dit artikel: