18 ℃

Campagne in volle gang: Sigrid Kaag (D66) eet kalfskroket

Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Sigrid Kaag heeft een bezoek gebracht aan een vestiging van snackbarketen FEBO. De D66-lijsttrekker trok er een kalfskroket uit de muur.

Kaag wil afrekenen met haar elitaire imago. “Het is een etiket. Mensen houden van etiketten. Weet je, D66 is al sinds de oprichting door alle partijen zogenaamd elitair genoemd. Maar niemand kan uitleggen wat ze ermee bedoelen. Ik wil juist laten zien dat ik een vrouw van het volk ben”, zegt Kaag, terwijl ze een kalfskroket uit de muur trekt.

De laatste tijd krijgt Kaag veel kritiek op haar keurige taalgebruik. Ze zou te bekakt zijn. Hoe kijkt ze daar zelf tegenaan? “Ik praat misschien netjes, maar ik ben zeker niet bekakt. U ziet het, ik eet gewoon bij de FEBO, net als gewone mensen. Daar is niets bekakt aan.”

Kaag zoekt een tafeltje en legt de kalfskroket op haar meegebrachte bord. In haar tas zoekt ze naar het bestek. Er komt ook nog een fles wijn tevoorschijn. “Een Chateau Pontet Canet uit 2012”, vertelt ze. “Een typische Médoc-wijn met aroma’s van zwarte peper en een lichte hint van laurier. Prachtig houtgelagerd. Uitstekend bij kalfsvlees.”

 
Deel dit artikel: