18 ℃

Shoppen bij de voedselbank is superhip!

De tijd dat alleen arme sloebers naar de voedselbank gingen is al lang voorbij. Tegenwoordig komen er ook mensen met een modaal inkomen en zelfs miljonairs. De reden? De voedselbank is hip!

Foto: iStockPhoto – Getty Images / Monkey Business Images / Shutterstock.com / Nieuwspaal

De populariteit is ook te merken bij de Voedselbank Kudelstaart. “Het aantal klanten is in de afgelopen maanden verdubbeld”, zegt manager Riny Goossens trots. “Het zijn echt niet meer alleen uitkeringstrekkers. We zien veel millennials. Natuurlijk kunnen zij ook naar Albert Heijn, maar ze komen liever hier. Gezien worden bij de free food community, daar gaat het om.”

Voor de deur van de voedselbank stopt een gloednieuwe Audi. Daaruit stapt Rianne Minks, beter bekend als foodvlogger RihannaEats. Ze neemt haar voedselpakket in ontvangst en maakt nog gauw een selfie voor instagram. Voor Rianne is de voedselbank vooral een manier om verspilling tegen te gaan. “Maar ik kom hier ook voor de likes”, geeft ze toe. “Ik ga straks een smoothie maken van voedselbankspullen. Check m’n YouTube maar. En wel effe op abonneren klikken hè?”

Een alleenstaande moeder moet met lege handen naar huis. Ze kwam te laat. “Alles is op”, lacht Goossens haar toe. “Fijn hè?”

 
Deel dit artikel: