24 ℃

Shell in de bres voor Wopke Hoekstra: “Wij kunnen ons geen betere Eurocommissaris voor Klimaat voorstellen”

Shell in de bres voor Wopke Hoekstra: “Wij kunnen ons geen betere Eurocommissaris voor Klimaat voorstellen”
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

STRAATSBURG - Wopke Hoekstra wil dolgraag Eurocommissaris voor Klimaat worden. Veel leden van de milieucommissie van de EU hebben hun twijfels bij de voormalige CDA-leider. Hoekstra krijgt wel alle steun van zijn oud-werkgever Shell.

Gisteren moest Wopke Hoekstra zijn kandidatuur voor Eurocommissaris Klimaat verdedigen voor de milieucommissie van de EU. Hij zal een meerderheid van die commissie achter zich moeten krijgen om daadwerkelijk commissaris te worden en dat is niet eenvoudig. Veel commissieleden hebben moeite met het feit dat Hoekstra in het verleden geen enkele affiniteit met klimaat of milieu had.

Hoekstra’s oud-werkgever Shell is in de bres gesprongen en zegt zich juist geen betere Eurocommissaris voor klimaatzaken te kunnen voorstellen: “Wopke Hoekstra is de gedroomde kandidaat voor deze post”, zegt het bedrijf in een persbericht. “Wij durven te stellen dat niet alleen Shell, maar ook alle andere oliebedrijven zijn kandidatuur van harte zullen toejuichen. Als we de milieuproblemen in het jaar 2200 met enkele procenten willen hebben gereduceerd, is Hoekstra echt een topkandidaat.”

 
Deel dit artikel: