18 ℃

Shell gaat flink investeren in groene energie: “Ook vulpistool diesel binnenkort groen”

Shell gaat flink investeren in groene energie: “Ook vulpistool diesel binnenkort groen”
Foto: TP71 / Shutterstock.com

Het zal voor dieselrijders even wennen zijn bij de pomp. Shell gaat flink meer investeren in groene energie. Om te beginnen worden bij de tankstations ook de vulpistolen voor diesel groen. 

Een paar dagen geleden werd Shell nog op de vingers getikt door Milieudefensie. Het oliebedrijf zou te weinig investeren in groene energie. “We hebben rondgekeken bij onze tankstations en geconcludeerd dat het inderdaad groener kan”, geeft Shell-bestuurder Steve Hill toe. “Geel is nu nog de overheersende kleur. Dat moet echt anders.”

Om te beginnen pakt Shell de kleur van de dieselpompen aan: “Die zijn nu nog zwart, terwijl de vulpistolen voor Euro95 al wél groen zijn. Alsof diesel minder milieuvriendelijk zou zijn. Binnenkort maakt het niet meer uit elke slang je pakt, ze zijn allemaal even groen”, laat het bedrijf weten.

Het vervangen van de vulpistolen kost miljoenen, maar dat heeft Shell er graag voor over: “Shell loopt graag voorop op de weg naar een groenere toekomst. De vergroening van de vulpistolen is een belangrijke stap.”

 
Deel dit artikel: