Shell doneert 500 euro voor bestrijding coronavirus

Foto: Mdogan / Shutterstock.com

Ook bedrijven zetten zich in om het coronavirus zo snel mogelijk te verslaan. Zeer kapitaalkrachtige ondernemingen, zoals ING, Unilever en AkzoNobel maken geld vrij voor hulpverlening. Oliemaatschappij Shell zou inmiddels een bedrag van 500 euro beschikbaar hebben gesteld in de strijd tegen het coronavirus.

Organisaties als het Rode Kruis verlenen ook in ons land volop noodhulp aan zorgverleners en getroffen burgers. Zo assisteert het Rode Kruis in ziekenhuizen, worden mondkapjes ingezameld en wordt hulp geboden aan kwetsbare mensen. Om deze hulp mogelijk te maken, worden burgers en bedrijven gevraagd geld te doneren.

Ook Shell, vorig jaar goed voor een omzet van 334 miljard euro, heeft geld toegezegd. Hoeveel precies wil Shell niet zeggen, maar het zou gaan om ‘een bedrag met twee nullen’. Verschillende bronnen melden dat Shell 500 euro heeft vrijgemaakt en 2,5 miljoen liter isopropylalcohol.

Bedrijfsanalist Eric Winssen heeft niets dan lof voor de inzet van Shell: “Het is goed dat een bedrijf als Shell zich in crisistijd zo inzet voor de samenleving. Vooral omdat met dit bedrag geen rekening was gehouden in de begroting. Het scheelt natuurlijk wel dat het Rode Kruis een ANBI-status heeft. Stel dat Shell belasting zou betalen, dan was deze gift aftrekbaar.”

 
Deel dit artikel: