SGP wil woord ‘vader’ vervangen door ‘beslissend gezinshoofd’

SGP wil woord ‘vader’ vervangen door ‘beslissend gezinshoofd’
Foto: YT CC

DEN HAAG - De SGP wil dat het woord ‘vader’ in het bevolkingsregister wordt vervangen door ‘beslissend gezinshoofd’. “De woorden ‘vader’ en ‘moeder’ zijn stokoude woorden en je moet als samenleving wel met je tijd mee. Laten we de zaken gewoon benoemen zoals ze zijn”, pleit SGP-Kamerlid André Flach.

De woorden ‘moeder’ en ‘vader’ geven volgens de SGP onvoldoende aan welke rol de ouders binnen het gezin vervullen. “De vader is de persoon die bepaalt wat er in het gezin gebeurt, bepaalt op welke partij gestemd mag worden en beslissingen neemt voor alle overige gezinsleden. Laten we de vader dan voortaan ook gewoon ‘beslissend gezinshoofd’ noemen”, stelt Flach voor.

Het SGP-Kamerlid stelt ook voor om het woord ‘moeder’ te vervangen. “Het woord ‘moeder’ zegt mij weinig”, aldus Flach. “De vrouw is degene in het gezin die de kinderen baart, het eten kookt en goed luistert naar haar man. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven. De term ‘dienend gezinslid’ past daar beter bij dan het nietszeggende woord ‘moeder’.”

 
Deel dit artikel: