21 ℃

SGP wil vrouwen weer gewoon in de keuken

Foto: Bogdan Sonjachnyj / Shutterstock.com / Vera de Kok / Wiki Commons

Ook de SGP heeft het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart bekendgemaakt. Speerpunt van de partij: vrouwen terug naar de keuken.

SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij lichtte de plannen toe: “Het coronavirus heeft onze samenleving ingrijpend veranderd. Binnenblijven is de nieuwe norm. Iedereen zal opnieuw zijn of haar plek in de samenleving moeten vinden. Voor vrouwen ligt die, wat ons betreft, in de keuken.”

De partij rekende uit dat het aantal coronabesmettingen met 45 procent afneemt als vrouwen gewoon thuis in de keuken blijven. “Dat zijn cijfers die je niet moet ontkennen”, aldus Van der Staaij. “In de afgelopen 60 jaar zijn steeds meer vrouwen van het aanrecht naar de werkvloer gegaan. Maar wat heeft dat nou werkelijk opgeleverd? In totaal zijn inmiddels bijna een miljoen Nederlanders besmet geraakt met corona, waarvan de helft vrouw is. Dan denk ik: dat had voorkomen kunnen worden als u in de keuken was gebleven. Daar kun je heel krampachtig over gaan doen, maar je kunt ook gewoon een mooi soepje maken.”

 
Deel dit artikel: