15 ℃

SGP tekent internationale verklaring tegen de vrouw

SGP tekent internationale verklaring tegen de vrouw
Foto: Chinezen / Wiki Commons CC BY 2.0

ROME - Een afvaardiging van de SGP tekent deze week in Rome de internationale verklaring tegen de vrouw. Europarlementariër Bert-Jan Ruissen en Tweede Kamerlid Diederik van Dijk zeggen dat de verklaring vooral is bedoeld om vrouwen ‘weer even op hun plek te zetten’. 

De SGP maakte eerder al bezwaar tegen abortus, draagmoederschap en andere baarmoedergerelateerde zaken. Ter afronding kiest de partij nu voor een zogenoemde ‘parapluverklaring’, waarmee de partij met één handtekening bezwaar maakt tegen zaken waar vrouwen mogelijk zeggenschap over denken te hebben.

“In de afgelopen jaren is het vrouwenzeggenschap de spuigaten uit gelopen en het einde lijkt nog niet in zicht”, zegt SGP-parlementariër Bert-Jan Ruissen. “Nu nemen vrouwen beslissingen over de inhoud van hun baarmoeders, straks gaat het misschien ook over andere delen van hun lichaam. Wij vragen ons af: waar houdt het op?”

Met de verklaring hoopt de SGP het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen een halt toe te roepen. “Allereerst moeten we voorkomen dat draagmoeders ervoor zorgen dat stellen met een onvervulde kinderwens hun straf van God ontlopen”, benadrukt Ruissen. “Daarna kunnen we kijken naar zaken als arbeidsrecht, broeken en partnerkeuze.”

 
Deel dit artikel: