19 ℃

SGP presenteert ideale gezinssamenstelling: “Drie kinderen echt wel het minimum”

SGP presenteert ideale gezinssamenstelling: “Drie kinderen echt wel het minimum”
Foto: SGP

DEN HAAG - De SGP heeft dit weekend de samenstelling gepresenteerd waaraan gezinnen in de toekomst zouden moeten voldoen. De partij pleit voor een gezin met een man, een vrouw en minimaal drie kinderen.

Volgens de SGP was nog niet voor iedereen duidelijk aan welke regels een goed gezin moet voldoen. “Wij vinden dat de politiek zich veel actiever moet bemoeien met het privéleven van burgers. Op wie ze verliefd moeten worden, met wie ze kinderen moeten krijgen en hoeveel dat er zijn. Voor veel mensen is dat nu volstrekt onduidelijk”, zegt SGP-leider Chris Stoffer.

De SGP kwam daarom vandaag met een duidelijke richtlijn waaraan gezinnen volgens de partij moeten voldoen. “Drie kinderen zijn echt wel het minimum. Zeven tot tien kinderen zijn ons ideaal, maar wij begrijpen dat dat niet voor iedereen haalbaar is”, licht Stoffer toe. “Verder dient een goed gezin te bestaan uit een vader en een moeder, waarbij aangetekend dat de vader aan het hoofd van het gezin staat en de moeder de verantwoordelijkheid draagt voor de huishoudelijke taken.”

Nederlanders die nog twijfelen over hun gezinssamenstelling, of mensen die denken daar zelf over te mogen beslissen, kunnen contact opnemen met SGP-lijsttrekker Chris Stoffer.

 
Deel dit artikel: