12 ℃

Kees van der Staaij (SGP) geeft stemadvies: hoe bepaalt u op welke partij uw vrouw moet stemmen?

Kees van der Staaij (SGP) geeft stemadvies: hoe bepaalt u op welke partij uw vrouw moet stemmen?
Foto: Fizkes / Shutterstock.com / Dirk Hol / Wiki Commons CC

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen beantwoorden verschillende landelijke politici de vragen van onze lezers. Vandaag beantwoordt SGP-voorman Kees van der Staaij (SGP) de vraag van de heer Visser uit Urk.

Dhr. Visser: “Ik kwam erachter dat mijn vrouw ook kiesrecht heeft, maar ik weet nog niet op welke partij ik haar moet laten stemmen. Is het verstandig om haar op dezelfde partij te laten stemmen als ik, of moet ik haar stem anders gebruiken?”

Kees van der Staaij (SGP): “Het klopt dat uw vrouw mag stemmen. Onze democratie is namelijk verre van perfect. Het klinkt misschien raar, maar de stem van uw vrouw telt zelfs even zwaar mee als die van u. Daarom is het belangrijk dat u goed nadenkt over de keuze die u voor uw vrouw maakt. Hoe kan zij u met haar stem het best van dienst zijn? En vertrouwt u haar genoeg om zelf haar stem uit te brengen, of laat u haar een machtigingsformulier invullen? Als u uw vrouw toestaat om zelf te gaan stemmen, is het belangrijk dat u haar duidelijke instructies geeft. En als u tevreden bent, mag u haar best belonen met bijvoorbeeld een nieuwe braadpan.”

 
Deel dit artikel: