21 ℃

SGP: “Onze boot heeft helemaal niets te maken met de klimaatcrisis”

SGP: “Onze boot heeft helemaal niets te maken met de klimaatcrisis”
Laila R / Gualtiero Boffi / Eric Isselee / Shutterstock.com / Vera de Kok / Wiki Commons CC

SGP-leider Kees van der Staaij heeft gereageerd op de onrust die is ontstaan over de nieuwe boot van de partij. In de haven van Urk bouwen SGP-leden een soort ark. “Niets om u zorgen over te maken”, aldus Van der Staaij.

Volgens critici heeft de boot te maken met de klimaatcrisis, maar de christelijke politicus ontkent dat. “In Egypte zijn wereldleiders momenteel bijeen om het klimaatprobleem te bespreken. De politiek heeft de klimaatcrisis weldra onder controle. Daar heb ik alle vertrouwen in. Wij zijn absoluut niet in paniek. Kijk, we hebben zelfs tijd om een bootje te bouwen”, lacht Van der Staaij, terwijl op de achtergrond twee olifanten op de ark worden gehesen.

“Deze boot is ontworpen om de woelige baren van de zondvloed te weerstaan, voor het geval de hele flikkerse boel gierend uit de hand loopt. Niet dat dat aan de orde is hoor”, stelt Van der Staaij ons gerust. “U hoeft zich geen zorgen te maken. Vertrouwt u maar op de politiek.”

Elke diersoort die aan boord gaat wordt door Van der Staaij afgevinkt op een lijst. Als laatste stappen twee kinderen op de ark. “Een jongen en een meisje”, checkt Van der Staaij. “Wat zegt u? Ja, natuurlijk kunnen ze zwemmen. Ze zijn allebei gedoopt.”

 
Deel dit artikel: