17 ℃

SGP bezorgd over Halloween-fundamentalisten

Christenen maken zich grote zorgen over het toegenomen Halloween-fundamentalisme in ons land. ChristenUnie/SGP-voorman Lennert Hut waarschuwt voor de enorme gevaren van radicale Halloween-aanhangers.

Foto: MNStudio / Shutterstock.com

Steeds meer mensen sluiten zich aan bij de Halloween-beweging. Eind oktober gaan ze met gruwelijke rituelen langs de deuren om mensen te intimideren. “Wij zijn verbaasd waar mensen zichzelf en hun kinderen aan blootstellen. De deuren van de duistere kant worden wijd opengezet, terwijl wij juist geloven in een lichte, goede wereld”, zegt de Zoetermeerse ChristenUnie/SGP-voorman Lennert Hut in De Telegraaf.

Ook in Barendrecht maken christenen zich zorgen over de afschuwelijke angstzaaierij van de Halloween-beweging. “De Bijbel zegt dat onze God iemand van de levenden is. Dat zie ik niet terug in Halloween. Het gevoel dat ik krijg bij Halloween is duister”, aldus christen Corma Bezemer. Zij heeft een tegenaanval georganiseerd onder de naam Happyween, waarbij de horroraanhangers met bijbelverhalen bestreden worden.

“De internationale gemeenschap moet harde maatregelen nemen tegen de gruwelijkheden die door de Halloween-beweging worden verspreid”, zegt terreurdeskundige Fred Wolsmacher. “Extremistische Halloween-aanhangers snijden nu nog met messen in pompoenen om er een gezicht van te maken, maar straks is het andersom.”

 
Deel dit artikel: