“Sfeer bij dartclubs compleet verpest”

“Het is mooi dat die topdarters van ons het zo goed doen, maar wij als dartclubs trekken daardoor steeds vaker de verkeerde types aan.” Aan het woord is Bertus Snaarkeuken, voorzitter en barman van de plaatselijke dartclub in Zwijnendaal. Hij maakt zich ernstig zorgen over het veranderende imago van zijn geliefde kroegspel. “De sfeer wordt compleet verpest”, vindt hij.

Foto: Chubykin Arkady / Chawalit Chanpaiboon / Shutterstock.com

Snaarkeuken: “Vroeger gooide je hier je pijltje en ouwehoerde je wat met elkaar over voetbal, lekkere meiden of auto’s. Je weet wel, jongens onder elkaar. Gewoon met een biertje of een balletje mayo erbij. Moet je nu eens om je heen kijken wat er rondloopt. Allemaal van die nette sportieve types. Zie jij hier nog iemand met een bierbuik of een matje?”

“Die gasten nemen zelfs hun eigen pijlen mee”, moppert Snaarkeuken. Om er walgend aan toe te voegen: “komen ze binnen en hoor je zo’n bekakte stem zeggen: ‘Meneer Snaarkeuken, doet u mij alleen maar een glaasje water hoor, want ik kom hier vandaag om te trainen’. Alsof darten een sport is. Dan denk je toch bij je eigen: ‘Rot op joh, ga bridgen of kegelen maar loop hier niet onze hobby te verlamlullen.'”

 
Deel dit artikel: