SCP: “Nederlanders zijn rijk en gelukkig”

De kwaliteit van leven is in Nederland sterk gestegen. Dat blijkt uit een vandaag verschenen rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Nederlanders hebben meer geld, leven langer en de criminaliteit is gedaald.

Foto: Africa Studio / Shutterstock.com

Uit het rapport blijkt dat Nederlanders alle reden hebben om zich gelukkig te voelen. Op vrijwel alle terreinen zijn mensen erop vooruit gegaan. We hebben meer te besteden, gaan vaker op vakantie en leven langer.

Socioloog Ferdinand Dusse is niet verbaasd over de uitkomst van het onderzoek. “Het beleid van het kabinet is al jaren gericht op meer welvaart. Aan de cijfers zien we nu dat dat gelukt is. Premier Mark Rutte verdient daarom een groot compliment”, aldus Dusse.

Tegelijk meldt het SCP een forse stijging van het aantal migranten in Nederland. Vorig jaar hadden 2,1 miljoen Nederlanders een niet-westerse achtergrond. Twintig jaar geleden was dat nog amper de helft. “Zowel het aantal allochtonen als de welvaart stegen hard. Als je het mij vraagt is dat geen toeval. Hoe meer allochtonen naar ons land komen, hoe beter het met Nederland gaat”, concludeert Dusse.

 
Deel dit artikel: