18 ℃

Schoonmaker Wim Jalgaard weg bij RTL

RTL-schoonmaker Wim Jalgaard moet vertrekken. Door teruglopende kijkcijfers was de positie van Jalgaard bij de commerciële omroep onhoudbaar geworden. Het personeel van RTL is vanmorgen ingelicht over het vertrek van Jalgaard.

Foto: Alpa Prod / Shutterstock.com

De directie van RTL houdt Jalgaard verantwoordelijk voor de teruglopende kijkcijfers van de afgelopen maanden. “Een televisiezender in de lucht houden is teamwork. Van schoonmaker tot programmadirecteur, je bent gezamenlijk verantwoordelijk voor het eindproduct. De laatste maanden zagen we de kijkcijfers inzakken. Dan moet je als directie ingrijpen, hoe moeilijk dat ook is”, laat het bedrijf weten.

Jalgaard was ruim 21 jaar in dienst bij RTL. Hij was verantwoordelijk voor de schoonmaak op de redactie- en studiovloer. “Het TV-vak is het mooiste vak dat ik ken. Je zit voortdurend in een creatief proces en werkt met talentvolle vakmensen. Hoogte- en dieptepunten zijn inherent aan het vak”, laat Jalgaard weten in een persbericht.

Wat Jalgaard gaat doen, weet hij nog niet: “Daar ga ik rustig over nadenken. Mogelijk wordt het iets met drama, nieuwe media en voegenreiniger.”

 
Deel dit artikel: