Schoolpleingevechten basisonderwijs weer toegestaan

Foto: Iryna Tolmachova / Shutterstock.com

Leerlingen in het basisonderwijs mogen vanaf maandag weer vechten op het schoolplein. Volgens de Adviescommissie Basisonderwijs (ABO) is het besmettingsrisico ‘aanvaardbaar’.

Twee weken geleden gingen alle basisscholen weer open. Vanaf maandag mogen de leerlingen ook weer onderling vechten op het schoolplein. “Uit een proef is gebleken dat leerlingen tijdens deze gevechten maar heel kort fysiek contact hebben. Een vechtpartij duurt meestal niet langer dan enkele minuten. Bovendien vinden schoolpleingevechten plaats in de buitenlucht, waar het besmettingsrisico sowieso al lager is”, zegt woordvoerder Meindert Vluur namens de ABO.

Basisscholen zijn blij met de versoepeling. Frank Coevelaer van basisschool De Boterbloem: “Door de lockdown hebben leerlingen een enorme frustratie opgebouwd. Er zijn veel leerlingen die nog een rekening met elkaar te vereffenen hebben. Dat kun je niet te lang uitstellen. Wel vragen ze om de vechtpartijen te beperken tot twee leerlingen tegelijk. Afhankelijk van de resultaten hopen we dat we later ook weer groepsgevechten kunnen toestaan.”

 
Deel dit artikel: