12 ℃

School ergert zich aan casual peuterkleding

Foto: Pavla / Shutterstock.com

Steeds meer kinderen verschijnen in vrijetijdskleding op school. “Sommige ouders sturen hun kind zelfs in een spijkerbroek en een t-shirtje naar school. Dat hóórt gewoon niet”, zegt directeur Frank Coevelaer van basisschool De Boterbloem.

Ouders nemen niet meer de moeite om hun kind fatsoenlijk aan te kleden. Veel leerlingen dragen tegenwoordig een casual outfit in het klaslokaal. Nette peuterkleding lijkt volledig uit de mode.

Coevelaer ergert zich in toenemende mate aan de vrijetijdskleding in de klas. “Jeans zijn prima als je thuis op de bank ligt, maar zo ga je niet naar school”, zegt Coevelaer. “Kom nou, zeg. Een toekomstige werkgever zal het ook niet accepteren als je in je spijkerbroek naar kantoor komt.”

De schooldirecteur heeft strengere regels opgesteld voor het komende schooljaar. “We proberen hier een nette leeromgeving te creëren. Daar hoort gepaste kleding bij”, legt hij uit. “Een stropdas hoeft echt niet, maar een overhemdje met een colbert is wel zo netjes. Het is een kwestie van fatsoen.”

 
Deel dit artikel: