19 ℃

Scholen goed voorbereid op coronavirus

Foto: Kay4yk / Shutterstock.com

De meeste scholen hebben maatregelen genomen om te voorkomen dat leerlingen besmet raken met het coronavirus. Wij namen een kijkje bij openbare basisschool De Boterbloem.

Wat meteen opvalt is de beschermende kleding. Alle leerlingen dragen een grijze overall, een mondkapje en een haarnetje. Verder dragen de kinderen een groene of een rode halsband. “We nemen hier geen enkel risico”, zegt schooldirecteur Frank Coevelaer. “De leerlingen met de groene halsband zijn in principe veilig. Zodra een leerling hoest, of raar uit zijn ogen kijkt, geven we een rode halsband. Die kinderen sluiten we op in een apart lokaal. Tussen de middag flikkeren we een zak broodjes naar binnen.”

De school probeert zo veel mogelijk lessen gewoon door te laten gaan, al zijn er wel extra maatregelen genomen om het besmettingsgevaar zo klein mogelijk te houden. “Fysiek contact is verboden. Dat betekent dat kinderen elkaar niet mogen aanraken”, legt Coevelaer uit. “In elke klas hangen de namen van leerlingen die bekend staan om hun slechte hygiëne, of waarvan de ouders vies zijn.”

Basisschool De Boterbloem benadrukt dat de maatregelen preventief bedoeld zijn: “We willen vooral een stukje onrust bij de ouders wegnemen. Er is nog geen enkele leerling aan het coronavirus overleden. Maar mocht dat gebeuren, dan zullen wij zijn ouders daarover zeker inlichten.”

 
Deel dit artikel: