21 ℃

Schleswig-Holstein roept Nederlanders tot orde: “Blijf van onze vlag af”

Schleswig-Holstein roept Nederlanders tot orde: “Blijf van onze vlag af”
Foto: Penofoto / Niyazz / Shutterstock.com

“Jullie hebben onze vlag gekaapt en dat kunnen we niet toestaan”, zegt minister-president Daniel Günther van de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein.

Al bijna tweehonderd jaar staat de blauw-wit-rode driekleur symbool voor Schleswig-Holstein, maar onlangs is de vlag in gebruik genomen door een groep ontevreden Nederlanders. Schleswig-Holstein heeft premier Rutte gevraagd om in te grijpen.

“Nooit, helemaal nooit hadden wij een probleem met de Nederlanders, afgezien van een klein conflict in de vorige eeuw. En nu gaan jullie er ineens met onze vlag vandoor. Dat kunnen we uiteraard niet tolereren”, zegt Daniel Günther, minister-president van de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein.

Sinds enkele maanden prijkt de vlag van Schleswig-Holstein op huizen, twitterprofielen en trekkers van boze Nederlanders, tot groot ongenoegen van de Schleswigger bevolking. “Wij zijn een keurige Duitse deelstaat. Wij willen niet geassocieerd worden met een chagrijnige, chronisch ontevreden groep antiparlementarische Hollanders”, zegt Günther.

Günther stelt een compromis voor om verdere verwarring te voorkomen: “Als jullie zo dol zijn op onze blauw-wit-rode vlag mogen jullie ‘m best gebruiken, maar hang ‘m dan ondersteboven of zo.”

 
Deel dit artikel: