Schizofrene Kim (26) kan coronaregels niet naleven

Foto: Chinnapong / Shutterstock.com

Niet meer dan drie gasten bij het kerstdiner, anderhalve meter afstand houden, het klinkt allemaal zo eenvoudig. Maar voor Kim Scheijlers (26) is het onmogelijk om zich aan die regels te houden.

Dinsdagavond kwam minister De Jonge met een nare boodschap: de coronaregels worden niet versoepeld. Die boodschap is hard aangekomen bij mensen met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Dertig van hen zijn Kim Scheijlers uit Breda.

“Vulcania”, corrigeert ze. “Als wij ergens op bezoek komen, dan zijn we meteen in overtreding. Ook thuis is het altijd druk. ’s Avonds zitten wij met dertig persoonlijkheden op de bank. Nee, dat mag niet, maar hoe moet het anders? Daar heeft het kabinet niet over nagedacht.”

Kim hoopt dat de overheid opschiet met het vaccinatieprogramma. “Barry”, corrigeert ze. “Maar je hebt gelijk. Wij hopen dat deze situatie snel voorbij is. Wij kunnen niet wachten tot we onze zestig vaccins krijgen.”

Weet Kim al hoe ze de kerstdagen gaat doorbrengen? “Hermine Braunsteiner”, corrigeert ze. “Wij zijn uitgenodigd door onze moeder, maar met deze coronamaatregelen is dat dus onmogelijk. Gelukkig hoeven wij niet bang te zijn dat wij met Kerst alleen zijn.”

 
Deel dit artikel: