Schiphol waarschuwt Jos B.

Moordverdachte Jos B heeft bij zijn aankomst in Nederland een duidelijke waarschuwing ontvangen van Schiphol. De directie van de luchthaven zou op die manier ‘meer pijnlijke situaties willen voorkomen’.

Foto: Politie

Jos B. werd twee weken geleden gearresteerd in Spanje op verdenking van de moord op Nicky Verstappen. Donderdag werd B. onder begeleiding van agenten naar Nederland gevlogen. Na de landing had de luchthaven een duidelijke waarschuwing voor hem in petto.

Terwijl Jos B. van het vliegtuig naar de aankomsthal ging klonk bij de loopbanden de mededeling ‘mind your step’. Schiphol wilde B. op die manier attenderen op het afstapje aan het einde van de loopband.

“Toen Jos B. bijna bij het einde van de loopband was, hoorde ik duidelijk ‘mind your step'”, vertelt een getuige op de luchthaven. “De waarschuwing werd meerdere keren omgeroepen, met tussenpozen van vijf tot tien seconden.”

Jos B. heeft de waarschuwing kennelijk goed in zijn oren geknoopt, want hij struikelde aan het einde van de loopband niet.

 
Deel dit artikel: