Schiphol vindt reiziger oliedom: “Ze kunnen ook de trein pakken in ons prachtige station”

Foto: Martin Bergsma / Shutterstock.com

Na een week lang ellende door extreme drukte heeft de directie van Schiphol eindelijk iets van zich laten horen. De luchthaven vindt het ongelooflijk dat niet meer passagiers gebruik hebben gemaakt van de uitstekende treinverbindingen die Schiphol heeft.

Volgens Schiphol-directeur Dick Benschop zijn de passagiers op Schiphol weinig creatief: “Ik zag de passagiers rijendik wachten tot ze eindelijk het vliegtuig in mochten. Tegelijkertijd was ons treinstation bijna helemaal leeg. Hoe dom moet je zijn om daar geen gebruik van te maken?”

Benschop vindt het dan ook onterecht dat alle ellende rond Schiphol volledig op conto van het vliegveld wordt geschreven: “Wij doen ons uiterste best om alles ordentelijk te laten verlopen, maar als de passagiers niet meewerken houdt het op. Zo gaan er tientallen vliegtuigen vanuit Schiphol naar New York. Wij hadden moeite om deze stroom te verwerken, maar op Londen Heathrow kenden ze helemaal geen problemen met vluchten naar New York. Dan denk ik op mijn beurt: waarom pakken al die makke schaapjes geen trein naar Londen om daar een heerlijke, soepele vliegervaring te hebben?”

 
Deel dit artikel: