23 ℃

Schiphol verwacht dat salarissen komende winter weer 60 procent omlaag kunnen

Schiphol verwacht dat salarissen komende winter weer 60 procent omlaag kunnen
Foto: Mauvries / Shutterstock.com

Werknemers op Schiphol krijgen per direct flink meer loon. Met de salarisverhoging wil directeur Dick Benschop het werk op Schiphol aantrekkelijker maken. 

Door personeelstekort ontstond in de afgelopen weken een flinke chaos op Schiphol. Meer personeel was nauwelijks te vinden, omdat het werk op Schiphol weinig opleverde. Om problemen in de zomervakantie te voorkomen, geeft Schiphol haar medewerkers onmiddellijk een flinke loonsverhoging. Sommige werknemers krijgen maar liefst 60 procent meer loon.

“Schiphol wil deze zomervakantie een goede werkgever zijn”, benadrukt directeur Dick Benschop. “Tot het najaar willen we ervoor zorgen dat onze medewerkers niets te klagen hebben.”

Benschop verwacht niet dat Schiphol door de hogere loonkosten in de problemen komt: “In de komende winter zal het een stuk rustiger zijn op de luchthaven. Als alles volgens de planning verloopt, kunnen de salarissen dan weer 60 procent omlaag. Maar de werknemers die dan overblijven, behouden het recht op het absolute minimum. Dat beloof ik.”

 
Deel dit artikel: