17 ℃

Schiphol verplaatst deel wachtende passagiers naar Braziliaanse luchthaven

Schiphol verplaatst deel wachtende passagiers naar Braziliaanse luchthaven
Foto: Z. Jacobs / Shutterstock.com

In een poging de drukte in de vertrekhal te verminderen, heeft Schiphol een deel van de wachtende passagiers verplaatst naar de luchthaven van het Braziliaanse São Paolo. De vlucht vertrok dinsdagochtend.

Al weken is het een chaos op Schiphol. Passagiers staan uren in de rij voor de incheckbalie en soms missen ze daardoor zelfs hun vlucht. “We begrijpen dat het zo niet langer kan. Daarom hebben we een deel van onze passagiers uitbesteed aan de luchthaven van São Paulo. Daar is het namelijk een stuk rustiger”, zegt Schiphol-directeur Dick Benschop.

De 216 passagiers werden donderdagochtend naar Brazilië gevlogen. “Het zijn passagiers die daar toch al naartoe wilden, dus ze werkten er graag aan mee. Op de luchthaven van São Paulo worden ze opgevangen door het lokale personeel. Sommige passagiers zullen misschien een tijdje in Brazilië blijven, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook doorvliegen naar Ibiza, of Milaan. Dat mogen ze helemaal zelf weten”, aldus Benschop.

Schiphol sluit niet uit dat in de komende dagen meer passagiers naar buitenlandse luchthavens worden gevlogen: “Als dat helpt om de drukte op Schiphol te verminderen, dan zullen we dat zeker overwegen.”

 
Deel dit artikel: