24 ℃

Schiphol verder als Themapark Natuur en Luchtvaart

Schiphol verder als Themapark Natuur en Luchtvaart
Foto: Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

SCHIPHOL - Schiphol gaat vanaf volgend jaar verder onder de naam Themapark Natuur en Luchtvaart. Met de nieuwe naam wil Schiphol het milieuvriendelijke karakter van het bedrijf benadrukken.

Schiphol kreeg vandaag de natuurvergunning, waarmee duidelijk werd dat Schiphol voldoet aan alle eisen die de wet natuurbescherming stelt. Op Themapark Natuur en Luchtvaart, zoals het bedrijf vanaf volgend jaar heet, kunnen bezoekers genieten van de prachtige flora en fauna en daarna meteen met het vliegtuig op vakantie.

“De naam Schiphol paste eigenlijk al jaren niet meer bij onze bedrijfsactiviteiten”, aldus een woordvoerder. “Schiphol is veel meer dan alleen een luchthaven. De natuur op ons terrein is minstens zo belangrijk. Ook de overheid erkent met het toekennen van de natuurvergunning dat Schiphol eigenlijk meer een natuurgebied dan een luchthaven is.”

“Onder de naam Themapark Natuur en Luchtvaart zullen we ons in de komende jaren steeds meer toeleggen op natuurbescherming en -educatie”, laat het bedrijf weten. “Dagelijks stijgen er nog zo’n 650 vliegtuigen op en daarmee is de luchtvaart eigenlijk nog slechts bijzaak op ons prachtige landgoed.”

 
Deel dit artikel: