16 ℃

Schiphol trots: “Kans dat je werkelijk vertrekt al meer dan 25 procent”

Schiphol trots: “Kans dat je werkelijk vertrekt al meer dan 25 procent”
Foto: Fery Iswandy / Shutterstock.com / Robert Goddyn / Wikiportret.nl / Wiki Commons CC BY 30

Het gaat steeds beter met de luchthaven Schiphol. Vakantiegangers die nu naar Schiphol gaan, hebben een kans van maar liefst 1 op 4 dat ze daadwerkelijk kunnen vertrekken. 

Dagelijks komen tienduizenden reizigers met een ticket naar Schiphol om een gokje te wagen. Van die groep gaan momenteel zo’n 67.500 mensen daadwerkelijk de lucht in. Volgende week kunnen zelfs 73.000 mensen per dag instappen. “Je zou kunnen zeggen dat iedereen die een ticket koopt straks een reële kans heeft om ook echt te kunnen vliegen. Ja, daar zijn we best trots op”, glundert Schiphol-directeur Dick Benschop.

Maar de ambities van Schiphol reiken verder. “Over een paar maanden moet de vliegkans zijn opgelopen tot 50 procent”, zegt Benschop. “Dat betekent dat maar liefst de helft van alle reizigers met een ticket ook echt gaat vliegen. Zover is het natuurlijk nog lang niet, maar daar willen we uiteindelijk wel naartoe.”

Toch is er ook kritiek op de plannen van Schiphol. Benschop begrijpt dat: “Een bezoek aan Schiphol moet natuurlijk niet te voorspelbaar worden. Als je straks bijna zeker weet dat je ticket een vliegreis oplevert, is het dan nog wel spannend?”

 
Deel dit artikel: